35K på Instagram

 
 
 
Affirmation of the day is " I am enough".
 
Tusen miljoner tankar höll mig vaken hela natten, omöjliga att stänga av. På sistone har jag känt mig ogrundad och i obalans.Det blir ofta så under perioder då jag inte kan få utlopp för all min energi, fysiskt.  Jag vet att det är fel att söka lycka och välbefinnande utanför mig själv, men kan inte låta bli att fundera på hur en skulle kunna få bekräftelse från olika håll. Borde jag starta en podd? Eget företag? Satsa på min musik? Bli elefantskötare? Uppfinna något? Bygga en jävla robot? Jag måste väl ha någon sorts talang som kan göra mig känd?!
Jag har scrollat runt så mycket på sociala medier på sistone att det nu känns som att alla är kända och att även jag måste hitta något sätt att få 35K på Instagram. Annars är det ute med mig. For real.
Vänta, vad håller jag på med? Meningen är väl att det inte finns någon mening och att det är just denna insikt som gör att vi kan leva i nuet, finna lycka och balans? Jag lovar mig själv att min drivkraft alltid ska komma inifrån och inte från externa faktorer (läs bekräftelsehysteri). 
 
Så hur cheesy det än kan tänkas låta, påminn dig själv om att du duger. Oavsett om din dag har varit skit- do it. Om du som jag åt en halv plåt kärleksmums istället för att träna eller kollade Netflix istället för att söka jobb.Oberoende av yttre faktorer- "You are enough". Nu säger vi det till oss själva 7000 gånger (även fast vi inte lyssnar) för vi vet ju att det är sant. Alltså, innerst inne sant. Själv har jag PMS och vet ingenting idag mer än att jag vill att Chrille ska låta mig vara ifred men samtidigt hålla om mig (tålamodet hos den mannen). 
 
Övertyga dig själv så du sen kan hjälpa till att sprida det vidare som ett virus till andra: "I am enough".
Så, mina damer och herrar skapas de berömda ringarna på vattnet. Det var väl inte så svårt! Eller..
 
Puss på er!

Bläddra Bacon

 
Storbritannien är bra på mycket, men det kulinariska...
Suget efter riktig mat med bra råvaror(eller typ snabbmakaroner & köttbullar) börjar redan bli outhärdligt. Särskilt när ens vänner envisas med att skicka bilder som dessa, från Sverige. Vissa saker visste jag att jag skulle sakna, som: Mjölkchoklad, gammeldansk, saltlakrits, grovt bröd & kanelbullar. Hade dock ingen aning om att jag skulle sakna:
 
*Fullkornshavregryn (lyxigt ju!)
*Vitt bröd som inte är rostbröd
*Korv som inte är grå
*Disktrasor som suger (är jag vuxen? )
*Bakverk utan frukt i
*Flourskölj
 
Bakade kärleksmums idag. Skickade iväg flatmate till Tesco. Han kom hem med smörgåsmargarin med olivolja. Vaniljsocker finns inte och på frågan "var är vispen" blev svaret "whisk - what? ". Gjorde trots detta ett tappert försök (vispade "ägg & socker poröst" med en gaffel). På frågan varför ugnen var full av rå bacon blev svaret "jag ska ha dem till middag ikväll, låt dem vara!".
 
Jag skulle kunna döda för korvstroganoff. The struggle is real. 
Oscarsgalan nu då va?
 
/Johanna
 
 
 

Livet Som Delfinskötare


 
När jag var liten fantiserade jag ofta om att åka till ett varmt land och jobba som delfinskötare. Jag fantiserade om att bli en världskänd sångerska och jag skulle kunnat ge vad som helst för att få magiska krafter. 
Barn är omedvetet bäst i världen på att drömma och fantisera. Denna förmåga bleknar mer och mer med åldern och hos vissa människor försvinner den sorgligt nog helt.
Något av det absolut sämsta du kan göra för ditt själsliga välbefinnande är att sluta dagdrömma. Att bli så uppe i varv och intrasslad i alla vardagliga, rationellt styrda sysslor att du inte längre tar dit tid till skamlöst fantiserande. Att låta rationella tankar och måsten ta upp all plats i din hjärna är ett effektivt sätt att kväva din kreativitet och är direkt livsfarligt för din motivation. 

Du kanske tycker denna texten är tramsig och funderar på att sluta läsa nu. Gör inte det. Det kan kännas onödigt att ta sig tid att drömma, särskilt i ett samhälle där tempot ofta är uppskruvat till max. Du lever med ständigt överhängande krav och blir matad med falsk information om att du inte är någonting värd om du inte "lyckas", blir rik eller känd. Jag går också i fällan ibland(ofta), låter mig luras och stressar upp mig. 
För att inte trilla dit ser jag till att meditera, manifestera och omge mig med människor som är mästare på att sätta sina drömmar till verket. Många av mina vänner är nu egenföretagare till följd av att de gjort verklighet av sina drömmar och två av mina närmsta vänner(Räkan&Charmed) måste nog klassas som experter inom området "allt är möjligt". Människor som ni är en ständig inspirationskälla för mig och jag respekterar er oerhört. 
Mina drömmar har i ärlighetens namn inte förändrats nämnvärt sedan jag var liten, men fler har adderats! Idag satt jag och Chrille och pratade om allt vi redan har uppnått och det vi vill syssla med(oberoende av ekonomi etc) i framtiden. Detta resulterade i många bra ideér som ni kommer få se mer av inom en snar framtid...

Sätt dig nu ner och fundera på detta: 
Vad är jag bra på?
Vad vill jag syssla med?
Hur kan jag göra verklighet av detta? 
Kom ihåg att du har makten att forma ditt liv så som du vill ha det. Du duger precis som du är och den enda du ska bry dig om att göra stolt är dig själv. Säg till dig själv "jag kan". 
Meditera. Ta dig tid att dagdrömma och kom ihåg att livet är nu, inte sen. 

Mycket kärlek
/Johanna